Lenge til vår ved Oppkuven

Snart vårjevndøgn - og ved Oppkuvtjern er det 1.40 m snø fortsatt og praktfullt føre

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Mar 2009

Fine spor over Børtervann

Av Lise Henriksen

Løypa over Børtervann, lengst sørøst i Østmarka, kjøres opp jevnlig fra Tangentjern (nederst i Rausjøgrenda) til Støa-vika i sørenden. Her kommer man inn på en brøytet skogsbilvei til Ekeberg. Denne løypa binder også løypenettet fra Ytre Enebakk/Ekebergdalen sammen med løypene til Rausjø, Vangen og Søndre Krokvann og til Myrseter/Fudalen/Streifinn på østsiden. Det mektige Børtervann er en opplevelse i seg selv. Løypa som tar av mot høyre går til vannet Forfoten. Åsen midt i bildet heter Strutåsen og ligger på sørøstsiden av Forfoten.

18 Mar 2009

Tappenbergvann mot Falkehøgda

Av Lise Henriksen

Fra Losby eller Vangen, eller fra Flateby i Enebakk for den del, er turen fra vann til vann gjennom Østmarka naturreservat en av de virkelig flotte naturopplevelser i Østmarka. Spesielt nå på vårvinteren, med sola i fjeset. Ved Tappenbergvann fornemmer man villmarkssuset.

18 Mar 2009

Påskevær på Mosjøen

Av Lise Henriksen

I Østmarka er det spesielt fint å følge vannene på senvinteren, som nå. Selv om løypene er blitt nokså isete, så kan man slikke sol så det monner. Nok snø er det overalt, og typisk blandingsføre/klisterføre. Løypene i Østmarka holder ikke samme standard som bla. i Nordmarka, mht. preparering og vedlikehold. Dette gjelder særlig scooterløypene, som for en stor del utgjør nervene i Østmarkas løypenett, og som dekker mange av de fineste områdene. For nettopp i Østmarka kreves det hyppig preparering når temperaturforholdene veksler fra varmegrader om dagen og kulde om natta, slik det ofte gjør.