Løypeskiltet ved Lille Gyrihaugtjern

Det er alltid godt å komme til dette løypeskiltet på Lille Gyrihaugtjern og registrere at det bare er 0,5 km igjen til toppen – Gyrihaugen. I dag var det godt klisterføre i dette området, og skiene var perfekte.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Mar 2009

Nytt perspektiv

Av Nina Didriksen

Slik har du kanskje ikke sett Hakloa før? Bildet er tatt fra Barlindhøgda, som ligger mellom Helgeren og Hakloa. Vi ser ned på øya midt i sjøen, og midt i bildet ser vi bygningene på Vest-Hakloa med Sandungen i bakgrunnen. Nå er det fine forhold for toppturer, skaren bærer, og hva med å bruke en dag til å gå rekka Storhaugen-Lønlihøgda-Barlindhøgda-Hakloamana? Et fint startpunkt for oppturen er hogstfeltet på vestsiden av Trehørningen.

19 Mar 2009

Lønlihøgda

Av Nina Didriksen

På åsrekka mellom Helgeren og Hakkloa ligger blant annet Lønlihøgda, litt mer ukjent enn Barlindhøgda og Hakklomana. I disse dager er det flott å gå åsen på langs på ski. Et fint sted å gå opp er i hogstfeltet på vestsiden av Trehørningen.

21 Mar 2009

Gyrihaugen - et av Markas beste utsiktspunkter

Av Erik Unneberg

Et av Markas flotteste utsiktspunkter er Gyrihaugen (682 m.o.h.). I dag gikk det lekende lett å ta seg opp hit på strykende klisterføre i mykt scooterspor. På bildet ser vi Tyrifjorden med Steinsfjorden nærmest. Migartjern er ikke synlig fra kameraets standpunkt, selv om personen på bildet kikker ned på tjernet. I bakgrunnen til høyre skimter vi Gaustatoppen 100 km unna i vestlig retning, selv om det var litt disig da bildet ble tatt. Er det rart vi søker oss hit gang etter gang?