Milglefseren fra Bøler

Mellom Ølja og Trantjern traff vi Trond Olav Berg fra Bøler i Oslo. Til vanlig feier han rundt i løypene i Østmarka, men denne lørdagen skulle han gå ti mil i Nordmarka/Krokskogen, og hadde passert 86 kilometer da vi traff ham. Trond Olav er ingen smågutt på ski; for noen år siden var han en av Norges beste turskiløpere; han vant syv-mila (fra Oslo til Eidsvold) to ganger midt på 1980-tallet, og plasserte seg som nr. 3 i sin klasse i Birken i 2001. Med GPS-ur på armen tikker tilbakelagt distanse nøyaktig inn.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Mar 2009

Hurra for løypebas Per!!

Av Kjersti von Krogh

Bare glade fjes ved turstart på Skansebakken i dag. Nydelig kjørte løyper overalt og praktfullt føre med blå extra under skiene. Sommertid-start ga oss mange soltimer i dag.

24 Mar 2009

Ettermiddagssol over Grevsjømyrene

Av Steinar Kjærnsrød

Sola tittet så vidt fram over Grevsjøflakene denne ettermiddagen sent i mars. Nysnø og kuldegrader siste døgn har skapt tilnærmet silkeføre i hele dette området. Nå er det skare over alt med 5 cm tørrsnø på toppen, noe som gjør at man kan gå på ski over alt!

24 Mar 2009

Silkeføre ved Lushaugen

Av Steinar Kjærnsrød

5 cm nysnø og -3 grader på det gamle skareføret har skapt silkeføre i Lygnaområdet i dag. Universalklisteret under fotografens ski måtte dempes et par hakk med blå ekstra - her like ved Lushaugen syd for Lygna.