Spill og moro

Det våres i naturen, og tydelige spor i snøen vitner om at de fjærkledde jobber for å føre slektene videre. Hønene dukker nok ikke opp før i overgangen april-mai, men en skal ikke kimse av hanenes leik. Dette bildet er tatt på en myr på åsrekka mellom Helgeren og Hakloa. Nå er det fine forhold for turer utenfor løypene, og da kan en utforske ukjente åser og topper.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Mar 2009

Appelsinutsikt

Av Nina Didriksen

Skitur og appelsin hører sammen, kanskje det er derfor Appelsinhaugen har fått sitt navn? Ikke vet vi, men utsikten er flott. Her ser vi Fyllingen og Bjørnsjøen foran Porthøgda, Kikuttoppen og Middagskollen.

26 Mar 2009

Appelsinmyra?

Av Nina Didriksen

"Alle" har vel hørt om Appelsinhaugen, men har du vært der? Det er en topp eller liten ås vest for Kobberhaugene, og den lar seg ganske lett bestige på ski fra de fleste kanter. Her oppe finner du bl.a. dette vakre myrpartiet, sammen med nydelig utsikt. Området var et yndet mål for turer før i tiden, fra før Holmenkollbanen bragte skiløperne nærmere Marka. Historier kan fortelle at gamlekara på Frønsvollen, dvs. Christiania Skiklub, brukte området som mål for skiturene sine, og navnet skal visstnok stamme fra denne tiden.

09 Mai 2009

Siste krampetak

Av Nina Didriksen

Den aller siste rest av vinter, et isflak, pryder Rognlivann i disse dager. Her på toppen av Kampekleiva ligger noen få hytter (inkludert en som tilhører en kvinnelig polfarer) før du kommer til Kampen og så kan fortsette f.eks. til toppen av utsiktsstedet Vidvangen.