Skomakertjern

Nederst i Tryvannskleiva ligger Skomakertjern en tidligere idyll som i dag er ødelagt av skisenterets plassering. Det er fortsatt store snøfonner i bakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Mai 2009

Maria Nøkleblom

Av Tom Stensaker |

Det er ingen steder i Marka du finner mer Maria Nøkleblom enn på Blankvannsbråtan, her er engene gule av denne sjeldne blomsten.

19 Mai 2009

Snart for alle

Av Nina Didriksen

Bøvelstad eller Bøvelstadsetra skal bli hytte i DNT-systemet, og vakrere plass skal en lete lenge etter - i hvert fall når en går forbi i grønneste mai. Våningshuset skal være fra slutten av 1700-tallet. Plassen ligger nordvest i Støttumfjorden, som er en del av Børtervanna. Bare få meter nord for hytta kommer du inn i Østmarka naturreservat, hvor du kan vandre i spennende skog langt fra stygge inngrep.

19 Mai 2009

Åpen for gjester

Av Nina Didriksen

Deliseterkoia ligger midt i tjukke granskauen, og tilbyr ly og soveplass til slitne skautravere. Den gamle skogsarbeiderbrakka ligger i østre Deliseterdalen nord for Børtervanna, og du befinner deg i Østmarka naturreservat. Her er skogen gammel og trolsk, og i den digre ura langs stien kan du være sikker på at gaupa frekventerer. Vi så den ikke, men kanskje den så oss?