Tørster etter vann

Etter flere dager med kraftig varme, tørster Vollebekkjordet etter vann. Skal det bli god avling, må det rikelig med vann til nå! Vollebekkjordet ligger rett over veien fra Universitetet i Ås. Om vinteren prepareres det skiløype her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Jun 2009

Ved Korsegården

Av Eivind Molde

Navnet Korsegården beskriver en gård som lå ved et veikryss ("veikors"). I dag er det E6 og riksvei 152 mellom Drøbak og Ås som møtes her. Men Korsegården har vært et viktig knutepunkt lenge før de moderne veiers tid. Stedet har vært et av de mest sentrale krysningspunkt mellom veier nord-sør og øst-vest helt siden urtiden. Fra 1600-tallet gikk Den Fredrikshaldske Kongevei forbi her. Veien gikk fra Christiania til Fredrikshald (Halden). Statens vegvesen har satt opp skilt som informerer syklister og andre veifarende gjennom tekst og kart.

26 Jun 2009

En vannpost langs veien

Av Eivind Molde

Friskt vann og en benk - her frister det med en stopp. Dette er Vestre Holstad gård langs riksvei 152 mellom Drøbak og Ås. Mellom gang- og sykkelveien og riksveien ligger Rishaugen, som er den største gravhaugen i Ås. Arkeologiske utgravninger som er gjort der gang- og sykkelveien nå går, tyder på at det har vært bosetning her helt tilbake til 1000 år før Kristi fødsel. Statens vegvesen har satt opp skilt som forteller om den spennende historien i dette området.

26 Jun 2009

Folksomt i Badeparken

Av Eivind Molde

Sol og varme gjør Badeparken ekstra fristende i dag. Dette flotte friluftsområdet ligger ved Drøbaksundet, like nord for Drøbak sentrum.