Strålende høstdag ved Plassedammen

I dag viste Plassedammen seg fra en svært innbydende side, der vannet gjengjeldte fargen av den nesten skyfrie himmelen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Sep 2009

Lang utsikt

Av Nina Didriksen |

Her ser vi de vestlige delene av Oslofjorden, fra toppen av Høgåsen-Kjerkeberget, som ligger sør for Heggelivannene. En av mange flotte utsiktstopper på Krokskogen. I dag folketomt, sol og litt kjølig vind. Her var en kjentmannspost i forrige periode, men den er tatt ned nå.

28 Sep 2009

Naturens katedral?

Av Nina Didriksen |

På Høgåsen-Kjerkeberget sør for Heggelivannene står det et kors. Det stammer visstnok fra skåveggen ved Gryta og er bragt dit av "vardebyggeren", han som har laget både varden på toppen og de små vardene som markerer stien opp fra sør. Dette stedet var kjentmannspost i perioden 2006-08.

28 Sep 2009

Lengst vest

Av Nina Didriksen

På Danielshøgda ligger det vestligste punktet i Oslo. Det er faktisk lenger vest enn Sandvika! Her går grensen mellom Oslo, Bærum og Ringerike kommuner, og fylkene Oslo, Akershus og Buskerud. Danielshøgda er 505 moh og en sørlig utstikker på Vidvangshøgdamassivet. Nylig hogst gjør at utsikten er flott, en ser både Tryvannåsen med tårn og skianlegg, byen i det fjerne og fjorden like fjernt.