Motsol ved Langlivann

I dag var det som om oktobersolen slo gnister nede ved Langlivann. Bildet er tatt fra østsiden av vannet, i grensesjiktet der vannflaten normalt befinner seg ved vanlig vannstand.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Okt 2009

Gammelt fortøyningsfeste ved Langlivannet

Av Erik Unneberg

Dette fortøyningsfestet nede i det nå nedtappede Langlivannet bærer preg av å ha stått ubrukt en stund. Hvor lenge, mon tro?

17 Okt 2009

Snart ute av syne

Av Erik Unneberg

14. oktober hadde forfatteren Sverre Grimstad en artikkel i Aftenposten der han med ord og bilde opplyste om at den gamle stenkistedemningen i Langlivannet hadde vært synlig i høst. Mange hadde tydeligvis lest artikkelen, og denne solskinnslørdagen var det flere som tok oppfordringen og la ut på tur til vannet. På grunn av inspeksjon av den ”nye” demningen (fra 1941) ble vannet tappet kraftig ned i september, men det er nå i ferd med å fylles opp igjen. Da vi var ved den gamle demningen i dag, hadde vannet rukket å stige en god del. Demningen var oversvømmet, men vi kunne tydelig se den rett under vannflaten. Det gamle fløtningsløpet i midten var heller ikke vanskelig å få øye på. Om noen uker vil vannstanden være flere meter høyere enn i dag.

17 Okt 2009

Lav vannstand i Langlivannet

Av Erik Unneberg

På grunn av høstens inspeksjon av demningen syd i Langlivannet ble vannet tappet nesten helt ned. Vannstanden er på vei opp igjen, men det vil kreve mer enn gjennomsnittlig nedbørsmengde de neste ukene for å fylle opp vannet før vinteren kommer.