På vingene over Krokskogen

I en sen kveldstime kunne kjente vann og åser på Krokskogen identifiseres høyt ovenfra. Til venstre i bildet, som er tatt mot nord, ser vi Småvann, Byvann og Trehørningen på rekke og rad, mens Aurevann ligger sydøst for dem. Omtrent midt i bildet har vi Setervann (ved Kampen). Like ved dette har vi Bikkjevann og Kollevann. Rognlivann er synlig til høyre. I nord drar vi kjensel på Heggelivannene, Skamræk og Storflåtan. Nederst i bildet ser vi den nordligste delen av Lommedalens jorder. En liten flik av Bærumsmarka er synlig i bildets nedre venstre hjørne. Bærums høyeste punkt, Vidvangshøgda, har vi rett øst for Setervann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Okt 2009

Paradiskollen

Av Amund Rasten

Utsikt fra Paradiskollen. Nederst i bildet sees såvidt Harestuvannet og riksveg 4 og midt i bildet er plassen Sørli. Gjerdingen synes såvidt til venstre i bildet med Norefjell i bakgrunnen.

17 Okt 2009

Østre Fyllingen og kjente landemerker mot syd

Av Erik Unneberg

Fra Kikuttoppen er det god utsikt sydover mot blant annet Bjørnsjøen. Men Østre Fyllingen (det dominerende vannet i bildet) er heller ikke vanskelig å få øye på herfra. Tryvannstårnet sees i bakgrunnen, likeså Oslofjorden til høyre i bildet.

18 Okt 2009

Skyer i sivet

Av Eivind Molde

Når det ikke er en eneste krusning på vannspeilet, da kan skyene få dekorere både himmel og vann. Kraftlinja her ved Svartvann er kanskje ikke fullt så dekorativ, i hvert fall er den ingen dekorasjon fra naturen sin side.