Sol på Solbakken

Du klatrer opp den siste biten til Solbakken, pulsen har for lengst nådd maksgrensa, så tar du til venstre på baksia av hytta og kikker på gradestokken som klokelig er plassert på et sted hvor sola aldrig kommer til. Bevares ! det er jo 7-8 grader mildere her enn nede på Rødgårdsmyra. Slik er det nesten bestandig, å komme opp hit fra den ofte kalde myra føles behagelig. Du tar av deg skia, plasserer dem i skyggen og går inn. Der vil du finne en peis med god varme og en blid person som serverer solbærtoddy og nystekte vafler.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Feb 2007

Rasteplass på Rødgardsmyra

Av Bernhard Engen

Bildet er tatt hvor Haugrunden og Gubberudrunden skiller lag. Her er det også slutt på en ca. ni kilometer lang og flott skøytetrase som starter ved Øverby skistadion. En fin kveldstur, men husk hodelykt, det er et par kilometer fra dette stedet tilbake til lysløypa. En tur over myra om kvelden med hodelykt i lett snøvær, er noe av det fineste jeg vet. Hvis du tar turen fra Øverby og går Haugrunden og tilbake til Øverby har du en tur på akkurat to mil.

18 Feb 2007

Rasteplass på Rødgardsmyra

Av Bernhard Engen

Vi er ved enden av Rødgårdsmyra på veg mot Solbakken, noen hundre meter fra hvor Haugrunden tar av mot Haug. Det er en populær lun rasteplass, spesielt når sola begyner å ta utpå sesongen. Plassen er også serveringssted og endestasjon for Skiforeningens måneskinnstur i februar.

03 Des 2009

Ettermiddag ved Vambutjerna

Av Erik Unneberg

Fint føre på veien!