Utsikt over Jaren fra Hvalebykampen

Vestover ser vi mot Tingelstad høgda, Rauhaugen midt i bildet. Randsfjorden med Veståsen og Skjukuåsen til høgre i bildet. De snø dekte Hedalsfjella i bakgrunn.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Nov 2009

Klopptjern

Av Else Randi Kvåle

Klopptjern 640 moh, ligger sør/vest oppe i Hvalebykampen. Dette tjernet har utløp i begge ender. Mot nord/vest renner vatnet mot Drammenselva og mot sør/øst renner det mot Glomma. I nord/vest enden er det ei dyregrav og litt nedenfor har det vært en husmannsplass som hette Grønland. Klopptjernet er islagt.

21 Nov 2009

Utsikt mot Randsjøen

Av Else Randi Kvåle

Det er to topper på Hvalebykampen. Den nordre heter Rånåsen og den søndre Hvalebykampen. Dette bildet er tatt litt sør for Rånåsen på et fint utsiktsted inntil stien. Bildet er tatt østover mot de store skogene i Gran Almenning med Randsjøen som har fått et islag. Til venstre ser vi oppstigningen til Framstadsæterfjellet. Rett fram ser vi Nordre Glåmen (606 moh.) og bakerst Gullenhaugen (759 moh.)

06 Des 2009

Ivrige skiløpere på Gravåsen i Gjøvikmarka

Av Bernhard Engen

Det har vært en flott helg på Glæstadhøgda,Gravåsen, bra med snø og kjempefine oppkjørte løyper. Det er et nettverk av løyper, alle oppkjørt for både skøyting og klassisk. Det er tilgang til løypene fra Glæstad og Gravåsen, og grei parkering. Du skal ikke ha gått lenge her før du møter gjengen på bildet, finnes det en aldrig så liten mulighet for en skitur er de på plass!