Utsikt mot Sølvsberget fra Hvalebykampen

Dette bildet er tatt vestover med gårder i Tingelstad samt Jarenvatnet og Sølvsberget. Vi skimter Randsfjorden med Veståsen og Ådalsfjella bakenfor.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Nov 2009

Utsikt over Jaren fra Hvalebykampen

Av Else Randi Kvåle

Vestover ser vi mot Tingelstad høgda, Rauhaugen midt i bildet. Randsfjorden med Veståsen og Skjukuåsen til høgre i bildet. De snø dekte Hedalsfjella i bakgrunn.

18 Nov 2009

Klopptjern

Av Else Randi Kvåle

Klopptjern 640 moh, ligger sør/vest oppe i Hvalebykampen. Dette tjernet har utløp i begge ender. Mot nord/vest renner vatnet mot Drammenselva og mot sør/øst renner det mot Glomma. I nord/vest enden er det ei dyregrav og litt nedenfor har det vært en husmannsplass som hette Grønland. Klopptjernet er islagt.

21 Nov 2009

Utsikt mot Randsjøen

Av Else Randi Kvåle

Det er to topper på Hvalebykampen. Den nordre heter Rånåsen og den søndre Hvalebykampen. Dette bildet er tatt litt sør for Rånåsen på et fint utsiktsted inntil stien. Bildet er tatt østover mot de store skogene i Gran Almenning med Randsjøen som har fått et islag. Til venstre ser vi oppstigningen til Framstadsæterfjellet. Rett fram ser vi Nordre Glåmen (606 moh.) og bakerst Gullenhaugen (759 moh.)