Rønningen

Her, på Nordre Rønningen, holdt i sin tid Gulbrand Torkilsen til. Om han er det sagt at han kunne mer enn sitt Fader Vår, og han kunne trolle. Den beryktede Merraflåern holdt også til på en plass som hette Rønningen. Men siden Hønn-Erik, mannen med hestehoven, vil ha han til å ro seg til Hørømlandet, måtte det være en en annen Rønningen i Åsa. På bildet tatt fra toppen av løypa i retning mot vest er det en grunnmur i nedre høyre hjørne, en annen litt til venstre på den hvitkledde kolen, og rester av brønnhuset rett til venstre for unggran til venstre i bildet. Sommerstid er det også bra med rydningsrøyser og rester av vedkomfyrer. Løypa mellom Holmevann og Torevann er ganske frisk, og vil nok tjene på litt mer snø enn nå. Det er god grunn til å nyte utsikten fra toppen og minnes gamle dagers frykt og overtro.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Jan 2010

Herlige Heikampen

Av Nina Didriksen

En solfylt januardag med innlagt klatring til Heikampens utsiktstopp. Underveis møtte vi milsluker Tom Stensaker på susende vei ned- og nordover og rakk bare et "hei" i farten. Deretter nøt vi naturen og til slutt denne flotte utsikten fra 557 moh.

13 Jan 2010

Spenning i lufta

Av Nina Didriksen

Det går så det suser i landets kraftledninger nå i januarkulda - og det gikk så det suste nordover Vestre Fyllingen også. At klokken var 12 da bildet ble tatt, var det ingen tvil om: Ulene fra Sivilforsvarets flyalarmøvelse i byen lå som et uhyggelig bakteppe over vannet.

13 Jan 2010

Utsikt ovenfor Håkenstadsætra

Av Amund Rasten

I løypekrysset ovenfor Håkenstadsætra i løypa mellom Koperud og Brovoll får man en flott utsikt over Lunner og helt til Norefjell. Forøvrig er løypa fra Brovoll og nordover nå preparert og svært fin.