Gangbar is på Bunnefjorden

I disse kalde dager har man uvanlige muligheter for storslåtte naturopplevelser på Bunnefjorden. Isen er gangbar fra Svartskog brygge til Nebba og videre innover mot Nesset, og det ser også ut til at fjorden er sikker tvers over fra Sjødalsstrand til Solbukta. Skøyter kan nok også brukes, men et teppe av isrosetter dekker isen. Bildet viser Granum nord for Nebba mot nord.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Jan 2010

Skynd dere til Østmarka nå som det er snøvinter!

Av Tom Ingebrigtsen

Her fra sørenden av Nord-Elvåga, utsikt nordover mot radartårnet på Haukåsen.

12 Jan 2010

Rønningen

Av Odd Tore Saugerud

Her, på Nordre Rønningen, holdt i sin tid Gulbrand Torkilsen til. Om han er det sagt at han kunne mer enn sitt Fader Vår, og han kunne trolle. Den beryktede Merraflåern holdt også til på en plass som hette Rønningen. Men siden Hønn-Erik, mannen med hestehoven, vil ha han til å ro seg til Hørømlandet, måtte det være en en annen Rønningen i Åsa. På bildet tatt fra toppen av løypa i retning mot vest er det en grunnmur i nedre høyre hjørne, en annen litt til venstre på den hvitkledde kolen, og rester av brønnhuset rett til venstre for unggran til venstre i bildet. Sommerstid er det også bra med rydningsrøyser og rester av vedkomfyrer. Løypa mellom Holmevann og Torevann er ganske frisk, og vil nok tjene på litt mer snø enn nå. Det er god grunn til å nyte utsikten fra toppen og minnes gamle dagers frykt og overtro.

13 Jan 2010

Herlige Heikampen

Av Nina Didriksen

En solfylt januardag med innlagt klatring til Heikampens utsiktstopp. Underveis møtte vi milsluker Tom Stensaker på susende vei ned- og nordover og rakk bare et "hei" i farten. Deretter nøt vi naturen og til slutt denne flotte utsikten fra 557 moh.