Kløft nord for Gyrihaugtjern

I ungdommen var Gyrihaugen et av mine favorittmål for markaturer. Nedfarten var alltid spennende, fordi den gikk gjennom ei trang kløft hvor det oftest var isete, og for smalt til å ploge skikkelig. Rett etter kløfta ble det skikkelig bratt, så det var best, men vanskelig, å holde farten nede. Dagens løype går i kløfta på bildet, men den er blek i forhold til den jeg minnes. Prepping hjelper naturligvis godt, men bratta kommer først etter en flat strekning. Da blir det til gjengjeld skikelig bratt i tjukk skau, så i dag hadde alle skiløpere på vei ned tatt beina fatt. Men er hukommelsen min dramatisk og dårlig, eller gikk løypa i en annen kløft et eller annet sted på vei ned fra toppen på 50 og 60-tallet?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Jan 2010

Rolig på Kleivstua i dag

Av Erik Unneberg

Det var stor utfart i helgen, men i dag var det ganske rolig i løypene rundt Kleivstua. De som var ute, fikk imidlertid en flott skiopplevelse med silkeføre på Krokskogen.

17 Jan 2010

Nyoppusset løype

Av Nina Didriksen

Løypa fra Monsetangen til Sandermosveien i Lillomarka har alltid vært en liten perle, men etter fjorårets oppussing er den hevet ett hakk. Underlaget er blitt jevnere så en sparer skiene, og hele traseen er blitt luftigere. Starter du fra Kjelsås er dette et sted du høyst sannsynlig går, enten du vil i retning Sinober- eller Movanndelen av Lillomarka.

16 Jan 2010

En verden i gråtoner

Av Erik Unneberg

I dag kunne man like godt fotografert i sort/hvitt, for landskapet hadde kun gråtoner. Her er vi i løypen mellom Sørsetra og Kleivstua og skuer ut mot nordenden av Djupdalen