Vakkert januarlys over Sinober

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Jan 2010

Moderne skogtroll

Av Odd Tore Saugerud |

I gamle dager krydde det av flerhodete skogstroll, sikkert også på Krokskogen, selv om gygra er mest kjent her. I dag er det også flerhodete troll å se, men disse er moderniserte. Gyrihaugen har et bra utvalg. Siden brannhyttas dager har den forandret seg i flere trinn, men knapt nok til det bedre. Med rim og i tåke går det likevel an å leve med antennetrollene. Gyrihaugen var kjentmannspost 1998-2000.

20 Jan 2010

Kløft nord for Gyrihaugtjern

Av Odd Tore Saugerud

I ungdommen var Gyrihaugen et av mine favorittmål for markaturer. Nedfarten var alltid spennende, fordi den gikk gjennom ei trang kløft hvor det oftest var isete, og for smalt til å ploge skikkelig. Rett etter kløfta ble det skikkelig bratt, så det var best, men vanskelig, å holde farten nede. Dagens løype går i kløfta på bildet, men den er blek i forhold til den jeg minnes. Prepping hjelper naturligvis godt, men bratta kommer først etter en flat strekning. Da blir det til gjengjeld skikelig bratt i tjukk skau, så i dag hadde alle skiløpere på vei ned tatt beina fatt. Men er hukommelsen min dramatisk og dårlig, eller gikk løypa i en annen kløft et eller annet sted på vei ned fra toppen på 50 og 60-tallet?

18 Jan 2010

Rolig på Kleivstua i dag

Av Erik Unneberg

Det var stor utfart i helgen, men i dag var det ganske rolig i løypene rundt Kleivstua. De som var ute, fikk imidlertid en flott skiopplevelse med silkeføre på Krokskogen.