Hellertjern i Fudalen

En fin rundtur går fra Streifinn ved Flateby over Gjeddevann til Hellertjerna, som ligger sør for Nordbysjøen. Herfra går det sørover til Bikkjetjern i Fudalen, hvor man kan velge å fortsette scooterløypa til Klokkertorget og Kølabånn eller ta nord-og østover til Finlandsrunden/Skillebekk - Streifinn. Bildet er tatt mot sør

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Feb 2010

Strøken Finlandsrunde

Av Lise Henriksen

I den sørøstre delen av Østmarka, i Enebakk, finner vi topp preparerte løyper og fine rundturmuligheter, med start fra Streifinn ved Flateby, Haugstein eller fra Herredshuset i Kirkebygda. Litt vest for Revetorget (mellom Skillebekk og Fudalen) går løypa i en hestesko mot nord. Bildet er tatt nordover. Litt lenger framme i løypa er det utsikt til østsiden av Øyeren. Terrenget minner mer om Nordmarka enn Østmarka. Dette er en del av turforslaget som kalles "Finlandsrunden".

27 Jan 2010

Myra syd for Rughaug

Av Odd Tore Saugerud

Fullmåne og nysnø, stjerner både på natthimmelen og i snøen. Med fullmåne rundt hjørnet og værmelding som sier først nysnø og så klarvær er det all grunn til utnytte forholdene og oppleve vintereventyret. Det går bra uten hodelykt også, selv om utforkjøringer i skyggefulle partier kan bli en utfordring. Den mørke stripa på bildet er Vikseterløypa, så man trenger ikke gå langt fra løypa for å oppleve nær uberørt natur.

25 Feb 2010

Frisk vannføring i Skjærsjøelva

Av Kjersti von Krogh

Tross vinterkulda de siste ukene er Skjærsjøelva fra Skjærsjødammen til Maridalsvannet begynt på vårløysinga.