Våren nærmer seg Østensjøvannet

Ved Østensjøvannet er det et rikt fugleliv, og fuglene har nå glede av litt åpent vann etter hvert som våren nærmer seg. Her er det mange ornitologiske motiver å fange for ivrige fotografer.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

30 Mar 2010

Sporene viskes ut ved Abildsø

Av Erik Unneberg

Det er nå nærmere tre uker siden løypen mellom Rustadsaga/Skullerudstua/Skraperud og Østensjøvannet ble preparert. Den holdt bra lenge, men etter mildvær og tilfrysing er den nå i ferd med å viskes ut, slik vi ser av bildet fra Abildsø.

28 Mar 2010

Storfurua på Småflaka

Av Nina Didriksen |

I årene 2004-06 var det kjentmannspost ved storfurua på Småflaka. Treet er kort og butt til storfuru å være, det rager 7,70 meter over bakken og er 290 cm rundt livet, 1,40 over bakken. Vårt gjensyn skjedde vel fem år etter postklipping, på en mildværspalmesøndag der tåka skapte en trolsk stemning i dette villmarkspregede området. Vi tok av fra skiløypa langs Oppkuvvannet og gikk sørover til treet, og fortsatte til vi møtte skiløypa i østenden av Langtjern, før vi suste ned bakkene til Elveli i Sørkedalen.

28 Mar 2010

I scooterløypa ved Movatn

Av Eivind Molde

Noen kommer - noen går. Og alle fire valgte scooterløypa i dag. To kom nettopp ned fra Tømte - to legger i vei oppover. Scooterløypa fra Movatn stasjon er en god del tøffere enn den som går på veien. Du finner kart og beskrivelse her i Markadatabasen. Vel verdt å prøve den!