Slipp-plassen på Leikemyr

Her på Leikemyr ble det sluppet 54 containere fra britiske fly i desember 1944 og januar 1945. Vi ser en av disse containerne på den lille knausen. Det er Milorg-gruppe 13322 som har satt den opp. En minneplate forteller historien om slippene her. Slipp-plassen ligger et kort stykke fra skogsbilveien mellom Høymyr og Djupdalen. Det er skiltet sti inn til plassen, ca 1,8 kilometer fra Høymyr.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Aug 2010

Container fra britisk fly

Av Eivind Molde |

Denne containeren er en av i alt 54 som ble sluppet i fallskjerm over Leikemyr i desember 1944 og januar 1945. Det var britiske Sterling-fly som slapp containerne, som hovedsaklig inneholdt våpen, radiosendere og ammunisjon. Milorg-gruppe 13322 har satt opp denne containeren på Leikemyr.

07 Aug 2010

Stå på vannet?

Av Erik Unneberg |

Det hender at man trykker på kameraets utløserknapp i riktig øyeblikk. Etter en luftferd på fem høydemeter traff denne dristige karen Østernvanns overflate på eksakt samme tidspunkt som da fotografen (som stod ca. hundre meter unna hoppet) trykket på knappen. Effekten er nesten som om karen kan stå på vannet. Av og til har man flaks.

07 Aug 2010

Splæsj!

Av Erik Unneberg |

Noen gutter moret seg med å hoppe fra klippen øst i Østernvann i dag. Her bryter en av dem vannflaten etter å ha hoppet fra ca. fem meter. Ikke rart det ble et stort plask! Bildet er tatt med teleobjektiv noen titalls meter unna.