Obelisken ved Gjellebekk skanse

Ved den gamle kongeveien mellom Tranby og Gjellebekk, like ved Gjellebekk skanse, finner vi denne obelisken. Den er reist til minne om et besøk den dansk-norske kongen Fredrik V angivelig foretok her 25. juni 1749. Mer informasjon om dette får du ved å klikke på "Gjellebekk skanse" rett over denne teksten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Aug 2010

Trygg sykling mellom Vestmarka og Kjekstadmarka

Av Erik Unneberg |

Liertoppen er en populær innfallsport til Kjekstadmarka fra nord, mens Tranby er det samme for Vestmarka fra sydvest. Begge markene kan kombineres på en sykkeltur, for det går en fin gang- og sykkelvei mellom de to stedene. Her er to ivrige syklister fotografert på denne veien. Vi befinner oss her rett ved Gjellebekk/Liertoppen, kort distanse fra Damtjerns østside.

17 Aug 2010

Stille før hordene kommer

Av Erik Unneberg

Det er rett før skolestart, og Hallingstad skole (til venstre) og Tranby skole (til høyre) har enn så lenge litt rolig tid igjen før elevene inntar dem. Dette området er for øvrig et fint sted å starte turer inn i Vestmarka fra - sommer som vinter.

15 Aug 2010

Veivalg ved Tverrelva

Av Eivind Molde |

Her ved elvemøtet mellom Lomma og Tverrelva går det veier i tre retninger. Men mulighetene er flere enn som så, for veien som går mot høyre i bildet, får ganske straks to avgreininger. Klikker du på "Tverrelva" rett over denne teksten, og deretter på sykkelsymbolet, ser du de fem sykkelrutene herfra.