I kulturlandskap i Gran

Har man syklet mye på veier som går gjennom skog i Oslomarka, blir turopplevelsen helt annerledes her på Hadeland. Her ser vi kulturlandskapet nordover fra krysset i Skjollabakken. Gran sentrum ligger litt utenfor venstre bildekant. Til høyre ser vi den karakteristiske Hvalebykampen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Sep 2010

Himmelsk utsikt

Av Nina Didriksen |

Kjentmannspost 1 for perioden 2010-12 heter Himmelvannet, etter et tjern i nærheten. Men vi likte best utsikten over Drammensfjorden denne flotte sensommerdagen. Posten står ute i tre år fra nå.

05 Sep 2010

Starten går!

Av Nina Didriksen |

En susende rød anorakk full av sjokolade er sedvanlig avdukingsprosedyre ved lansering av nytt kjentmannshefte. I dag gikk startskuddet ved Langlidammen, og flere hundre forventningsfulle og turglade mennesker hadde svettet seg opp bakkene for å kjøpe hefte.

05 Sep 2010

Gammel bygdeborg

Av Nina Didriksen |

Helt sør i Kjekstadmarka ligger Tjuvåsen/Tyveåsen, og er kjentmannspost nr. 2 i heftet for 2010-12, som ble lansert i dag. Bygdeborgene ble bygget i forlkevandringstiden på 400-600-tallet e. Kr. som tilfluktssted i ufredstider. Dette stedet har bratte skrenter på tre steder, og steinmuren utgjorde vern på den siste siden.