Høstdag ved Nitelva

Nitelva renner gjennom både industri- og jordbruksområder i Romerike. Her er den fotografert ved Hvam. Vi ser E6 i bakgrunnen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Sep 2010

Ved landgang i Sør-Elvåga

Av Eivind Molde

Her ved Skyttenbrua slutter Sør-Elvåga, og et trangt sund sørger for kontakten med den nordlige delen av vannet. Det har vi bak oss. Det er her man gjerne går inn på land vinterstid (inn til høyre i bildet), etter å ha tråkket seg nordover på isen. Det frarådes å gå gjennom sundet på grunn av strømmen i vannet. Bilde nr. 11653 viser hvordan det så ut her for seks måneder siden.

12 Sep 2010

Skyttenbrua

Av Eivind Molde

Ved hjelp av denne konstruksjonen kan man bevege seg tørrskodd og trygt mellom landets hovedstad og nabofylket Akershus. Skyttenbrua, også kjent som El Paso, er bygd helt nord i Sør-Elvåga, akkurat der hvor det smale sundet mellom nordre og søndre del av Elvåga begynner. På bildet ser vi fra Oslo og rett over til Akershus. Grensen går i sundet.

12 Sep 2010

Nordover fra Petersbråtan

Av Eivind Molde

Fra Petersbråtan er det fin utsikt nordover Nord-Elvåga. Om vinteren går løypa ut på isen i en vik rett ved siden av stedet der dette bildet er tatt. Legg merke til "golfballen" oppe til venstre i bildet. Det er radaren på Haukåsen vi ser.