Steins fjord og slette

Fra Krokskogstupet på utsiden av Muggerudmyrene sørvest for Skardtjern er det flott utsikt over Ringerike. Her ser vi Steinsfjorden med den langstrakte Herøya. På hitsiden, så vidt bak grantreets topp midt i bildet, ligger en liten øy kalt Avskjeret. Åsen mellom fjorden og den flate Steinssletta heter Loreåsen, og bak dens venstre (sørlige) ende ser vi Steinsvika. Og bakerst synger skogene... Her på stedet står også en kjentmannspost for perioden 2010-12.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Sep 2010

Idyll ved Gyrihaugen

Av Nina Didriksen

Rett sør for Gyrihaugen ligger Gyrihaugtjerna, et stort og et lite. Her er det store sett fra sør, med haugen i bakgrunnen. Vakrere kan det ikke bli en høstdag på Krokskogen.

15 Sep 2010

Rester

Av Nina Didriksen |

På Åboråsen/Åbboråsen/Abboråsen sørvest for Kleivstua er det kommet en kjentmannspost ved toppunktet på 547 moh. Her er også rester etter noe som sannsynligvis er et gammelt trigpunkt, og et dyr som ikke lenger vandrer omkring i skogen. Stedets skrivemåte er varierende, bare i kjentmannssammenheng opereres det med tre forskjellige.

15 Sep 2010

Kjempen har falt

Av Nina Didriksen |

På Øskjevallsbrenna har det gamle trigtårnet rast sammen. Til gjengjeld har det kommet en kjentmannspost her for perioden 2010-12, slik at vi rekker å se restene før naturen tar dem tilbake. Øskjevallsbrenna er en ås på Krokskogen, og toppunktet ligger 538 moh.