Skiløype med fjordutsikt

Fra denne rødmerkede traseen i Krokskogens dyp ser du helt til Oslofjorden. Vi begynte straks å drømme om kommende vinters turer. Vi befinner oss sør for Gyrihaugtjerna, et vakkert område, spesielt i høstsol.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Sep 2010

Steins fjord og slette

Av Nina Didriksen |

Fra Krokskogstupet på utsiden av Muggerudmyrene sørvest for Skardtjern er det flott utsikt over Ringerike. Her ser vi Steinsfjorden med den langstrakte Herøya. På hitsiden, så vidt bak grantreets topp midt i bildet, ligger en liten øy kalt Avskjeret. Åsen mellom fjorden og den flate Steinssletta heter Loreåsen, og bak dens venstre (sørlige) ende ser vi Steinsvika. Og bakerst synger skogene... Her på stedet står også en kjentmannspost for perioden 2010-12.

15 Sep 2010

Idyll ved Gyrihaugen

Av Nina Didriksen

Rett sør for Gyrihaugen ligger Gyrihaugtjerna, et stort og et lite. Her er det store sett fra sør, med haugen i bakgrunnen. Vakrere kan det ikke bli en høstdag på Krokskogen.

15 Sep 2010

Rester

Av Nina Didriksen |

På Åboråsen/Åbboråsen/Abboråsen sørvest for Kleivstua er det kommet en kjentmannspost ved toppunktet på 547 moh. Her er også rester etter noe som sannsynligvis er et gammelt trigpunkt, og et dyr som ikke lenger vandrer omkring i skogen. Stedets skrivemåte er varierende, bare i kjentmannssammenheng opereres det med tre forskjellige.