Utsikt i motlys

Ingenting å si på utsikten fra Krokskogstupet, det eneste måtte være at solskinnet var litt skarpt når en fikk det rett i øynene. Her ser vi Steinsfjorden nærmest, deretter Sundvollen og så Tyrifjorden. Gaustatoppen skal være synlig herfra, men solskinnet var for blendende til at vi fikk øye på den i dag. Det står nå en kjentmannspost her for perioden 2010-12, fordi det ligger en gravrøys fra bronsealderen rett innenfor utsiktspunktet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Sep 2010

Skiløype med fjordutsikt

Av Nina Didriksen

Fra denne rødmerkede traseen i Krokskogens dyp ser du helt til Oslofjorden. Vi begynte straks å drømme om kommende vinters turer. Vi befinner oss sør for Gyrihaugtjerna, et vakkert område, spesielt i høstsol.

15 Sep 2010

Steins fjord og slette

Av Nina Didriksen |

Fra Krokskogstupet på utsiden av Muggerudmyrene sørvest for Skardtjern er det flott utsikt over Ringerike. Her ser vi Steinsfjorden med den langstrakte Herøya. På hitsiden, så vidt bak grantreets topp midt i bildet, ligger en liten øy kalt Avskjeret. Åsen mellom fjorden og den flate Steinssletta heter Loreåsen, og bak dens venstre (sørlige) ende ser vi Steinsvika. Og bakerst synger skogene... Her på stedet står også en kjentmannspost for perioden 2010-12.

15 Sep 2010

Idyll ved Gyrihaugen

Av Nina Didriksen

Rett sør for Gyrihaugen ligger Gyrihaugtjerna, et stort og et lite. Her er det store sett fra sør, med haugen i bakgrunnen. Vakrere kan det ikke bli en høstdag på Krokskogen.