Lårviktjern

Lårviktjern, en liten idyll langs blåstien fra Retthellseter til Skardtjern. Verdt å ta med seg for de som tar seg frem til Bronsealdergravrøysa fra syd.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Sep 2010

Pipestein

Av Odd Tore Saugerud |

Pipestein i Pipesteinskaret rett vest for høyde 511 på Nordmarkskartet, kjentmannspost 11 i perioden 1998-2000. Vel verdt en avstikker langs stupkanten etter besøk på bronsealdergravrøysa. Ligger litt syd for et par vannputter nær stupkanten. Ikke enkelt å se før selve skaret er passert, litt krevende gange i terrenget og ganske luftig utsikt. Men så ligger både steinen og Ringerike for dine føtter! Det er bratt og løst og/eller glatt ned til steinen, krever bruk av både armer og bein. Vel nede dukker også navnløse steinsøyler opp.

29 Sep 2010

Gyrihaugutsikt

Av Nina Didriksen |

Denne tydelige knorten vi ser fra Haveråsen i Vestmarka, er Gyrihaugen på kanten av Krokskogen. På en flott høstdag som i dag er det bare å nyte utsikten i alle retninger. Her står også en kjentmannspost for perioden 2010-12.

29 Sep 2010

På gamle trakter

Av Nina Didriksen

I tidligere tider ble stier og løyper merket med metallskilt, og noen steder kan en fremdeles finne slike. Dette står rett nord for Stovivollen i Vestmarka.