Rasteplass ved Store Sandungen

Sommeren er over, men rasteplassen i nordenden av Store Sandungen er fortsatt fin å benytte.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Sep 2010

Snart ingen blader igjen

Av Erik Unneberg

Det går mot slutten på september måned, og det lille bjerketreet ved putten på Ramsåsen har snart kvittet seg med alle bladene sine.

28 Sep 2010

Bronsealdergravrøysa ved Krokskogstupet

Av Odd Tore Saugerud |

Kjentmannsmerkehåndboka viser ikke selve røysa. Her er den, sånn for sikkerhets skyld. På slutten av 1990-tallet besøkte jeg en rekke andre steinansamlinger i området uten å finne den rette. Boka beskriver adkomst fra nord. Et interessant alternativ kan være fra syd, over Retthellseter med Olavskilden, innom Lårviktjern, videre over bekken i dalen før søndre Muggerudmyr og så på svakt tråkk over ryggen som er dekket av postsymbolet og en kløft til røysa. Tilbake langs stupkanten forbi Pipesteinen for de som liker litt utfordringer i terrenget.

29 Sep 2010

Jettegryte?

Av Nina Didriksen |

Denne steingropen på 70-90 cm tverrmål ligger et stykke nord for Stovivollen i Vestmarka. I perioden 2010-12 er det en kjentmannspost her, slik at den er lett å finne for interesserte. Overskriftens spørsmålstegn skyldes enkelte postjegeres tvil om dette hullet med sine hakkete kanter virkelig kan være en jettegryte. Slike er jo ofte blankskurt og jevne, men vi bøyer oss for geologiens vitere.