Blekktjern ved foten av Tjæregrashøgda

Blekktjern (eller Blekketjern, avhengig av kart eller kilde) er et av delevannene langs Stanglina. Da denne ble gått opp i 1826 ble det kalt Blokke-vand, og Tjæregrashøgda ble kalt Blokkevandshøiden. Så når fikk Blokkevandshøiden navnet Tjæregra(v)shøgda? Eller var Blokkevandshøiden et navn som ble oppfunnet i forbindelsen med grenseoppgangen? Som innflyttet Bærums-beboer siden 1973 er jeg ikke kjent med at navnet "Kjerregravsen" er brukt i dag, men det er nevnt i Trygve Christensens bok fra 1988. Blekktjern er idyllisk, men breddene er stort sett flytetorv, og der kan man få et langsomt, men grundig fotbad om man står stille noen minutter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Sep 2010

Tjæregrashøgda - hytta og Norefjell

Av Odd Tore Saugerud

Utsiktstårnet er revet, men rundt hytta er det nylig ryddet vekk noen graner, og det er nå bra utsikt til Norefjell og Ådalsfjellene igjen. Ifølge Trygve Christensen var det to tårn på Tjæregrashøgda. Det nyeste ble oppført i 1969 og revet i 1990. Vi var sikkert på Tjæregrashøgda i 1979, og da fant vi det tryggest å ikke klatre opp i tårnet som allerede da var i forfall.

01 Okt 2010

Trehørningen gård

Av Kjersti von Krogh

Trehørningen gård ligger mellom Langvann og Trehørningen, og de vakre bygningene lyser opp i en grå høstdag.

01 Okt 2010

I grenseland

Av Kjersti von Krogh

Skinnskattberget som ligger på 550 moh. er på grensen mellom Lunner, Nittedal og Oslo, og er således en treriksrøys. Ikke mye utsikt fra toppen, men gjennom tretoppene kan vi se ned mot liene i Hakadal.