Urselva rett ovenfor Persbråten

I dette område svarer Ursdalen best til navnet sitt. Her er det bare steinur og trær. Elva har i årenes løp gravd seg langt ned i ura. Steingjerder, røyser og fint oppmurte forstøtningsmurer viser at den fikk både hjelp og veiledning for å finne seg et mest mulig uskadelig leie.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2010

Låven på Persbråten

Av Odd Tore Saugerud

Dette blir snart Ursdalens svar på Maridals-ruinene. Det er vel et par år siden låven begynte å rase sammen for alvor. Før det gikk forfallet sin ubønnhørlige gang, og ga opphav til stadig nye stilstudier av låven.

07 Okt 2010

Jordene med traktoregg

Av Odd Tore Saugerud

Det var vått på jordene vest for Svartoråsen i dag. Men i natt må det ha vært enda våtere, for minst ti traktoregg har blitt tatt av elva og ført nedover til de ganske effektiv demmet den opp. Øvre demning var rett til venstre for den gyldne lønnen i veisvingen. Uheldigvis hadde mye plastemballasje løsnet og fulgt med elva nedover, ikke særlig dekorativt.

07 Okt 2010

Fra toppen av Skuibakken

Av Odd Tore Saugerud

Midtre del av Ursdalen er flat med mye dyrket mark. Vinterfôret er høst og rullet til karakteristiske traktoregg. Det hvite huset litt over midten av bildet er gården Persbråten, hvor det nå dyrkes juletrær. Den bratte øvre delen av Ursdalen bøyer inn til høyre bak Persbråten.