Fløyta - nedre del

I de siste solstrålene en klar høstdag er nedre del av Fløyta pur idyll. Men under World Cup i 1996 var dette området åstedet for et av orienteringsidrettens store spontane massebad. Starten i damestafetten gikk på Gupu-siden, og første post lå på motsatt side av Fløyta. I en slik fellesstart er det mye fart og adrenalin, og lite detaljlesning av kartet. Så de færreste hadde sjekket ut hvor Fløyta kunne vades, og bare kastet seg uti da de kom ut av krattet på østbredden. Det ble noen herlige TV-opptak og stilstudier! Løypeleggere har til tider en noe spesiell form for humor.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Okt 2010

Mot det som en gang var en øy

Av Kjersti von Krogh

En gang var Stunneråsen i Ski kommune en øy, men det var mot slutten av siste istid. I dag ligger den vakre åsen 208 moh.

12 Okt 2010

Dypdykk mot siste istid

Av Kjersti von Krogh |

Stunner steinalderboplass ligger nord og ned for Stunneråsen. Her var det steinalderboplass for mer enn 11 tusen år siden, og stedet er tatt godt vare på av Ski Historielag med opplysningstavler og bronseplate i steinmuren i bakgrunnen.

11 Okt 2010

Vakker blåsti nordover mot Vangen

Av Kjersti von Krogh

Åspartiet sør for Mosjøen kalles Kjerringhøgda, og også Byseterhøgda (eldste navn) og Tårnåsen (nyere navn). Kjært barn har mange navn, men uansett er denne åsen som har et trig.punkt på 349 moh. svært vakker, særlig på en krystallklar høstdag som i dag.