Vandring på bestrødd sti

Turstien langs nedre del av Lomma kan anbefales nå. Det er svært vakkert her nå når det er løv på både trær og bakke. Og elvens tilstedeværelse kan både sees og høres.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Okt 2010

Høstens lønn

Av Erik Unneberg |

Lønnetreet er et av høstens sterkeste symboler når de store bladene skifter farge - fra grønt til gult, og videre til rødt/oransje og brunt. Denne lønnen er ganske spinkel, men troner likevel stolt foran Kolsåstoppen i all sin fargeprakt.

12 Okt 2010

Høstfargene har full styrke ved Glitredammen

Av Erik Unneberg

I ettermiddagens klare lys speilet en høstfarget Kolsås-topp seg i Glitredammen.

11 Okt 2010

Gupuelva

Av Odd Tore Saugerud

Etter at Fløyta har passert restene av demningen og blitt til Gupuelva er den ikke fredelig og idyllisk lenger. Her er fosser og strie stryk, kløfter og litt preg av urskog. Midt på 1990-tallet la og arrangerte jeg natt-o-løp fra Vestmarksetra hvor en del av løypa gikk vest for Fløyta. Kraftig høstregn fikk elva til svulme opp så mye at vadestedet ved demningen ble nærmest usynlig, og strømmen stri og farlig. Løsningen ble ekstra post på vestbredden rett overfor dagens kjentmannspost, og så solid tau med tallrike reflekser stramt spent over demningen. Ingen forsvant eller ble skadet, men mange var opptatt av å vise høy vannlinje på klærne til arrangør etter målgang!