Mot Tveiter

På vei innover langs østsiden av Semsvannet er utsikten god mot Tveiter gård og Bergsåsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Okt 2010

Senhøst ved Jansløkka skole

Av Eivind Molde

Fortsatt er det høstfarger å se ved Jansløkka skole. Men de synger på siste verset nå. Framfor skolen ligger jordene klare til å bli dekket med hvitt teppe. I bakgrunnen ser vi det populære turmålet Skaugumsåsen.

22 Okt 2010

Sør møter øst

Av Erik Unneberg |

Fra luften ser vi her hvordan Sørmarka går over i Østmarka. Dette bildet er tatt mot øst, og bebyggelsen vi ser, er Ytre Enebakk. Midt i bildet har vi Østmarka golfklubb, hvor skyggesidene har fått et vinterlig preg. Alt til høyre for golfbanen tilhører Sørmarka. Den venstre delen av bildet er den sørlige delen av Østmarka. Flere vann er helt eller delvis synlige. Øverst til høyre ser vi litt av Lyseren. Dette vannet ligger både i Enebakk (Akershus) og Spydeberg (Østfold), men vi ser bare Enebakk-delen. Oppe til venstre for Lyseren har vi Knatterudtjern. Til høyre for golfbanen ligger vannet Mjær, som er over 4 km langt. På bildet er litt under halvparten av vannet synlig (den nordlige delen). Dette vannet ligger også i både Akershus (Enebakk) og Østfold (Hobøl), men igjen er det kun Akershus-delen vi ser her. Derimot ser vi hele vannet Våg (Enebakk), som dominerer i bildets venstre side (ved bebyggelsen). Midt på den nederste delen av bildet har vi Høltjernet, og aller nederst ser vi litt av Langen (til venstre for Høltjernet).

17 Okt 2010

Geografitime

Av Erik Unneberg |

Det er alltid flott å kunne se Marka fra luften, og denne solrike søndagsformiddagen hadde vi god oversikt. Nede til høyre i bildet, som er tatt mot nordvest, ser vi holmenkollanlegget, og på gode forstørrelser er også Tryvannstårnet synlig. Ved å gå til venstre i bildet ser vi bebyggelsen på Voksen, Røa og Eiksmarka. Vi holder oss på venstre side i bildet og flytter blikket oppover. Da ser vi golfbanen på Grini og Fossum bruk, som ligger til vesntre for Bogstadvannet. Vi ser videre Østernvann, og på oversiden av Bogstadvannet har vi Abborvann og Triungsvann med Blekkevann rett til høyre for dette. Øverst til venstre har vi Aurevann, Småvann og Byvann. Så følger Setervann og Trehørningen. Helt øverst, litt til høyre for midten av bildet, finner vi Søndre Heggelivann. Den som ser godt, kan også få øye på Lysedammene til høyre, rett over Sørkedalen.