Solen tar farvel

Det er ikke lenge solen er oppe disse desemberdagene, og da det var overskyet mesteparten av dagen var det fint å kunne få et lite glimt av solen på en tidlig ettermiddag i løypen mellom Myrseter og Monsebråtan.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Des 2010

Spor etter UFO?

Av Odd Tore Saugerud

Med telelinse går det an å se nærmere på flekken på bilde nr. 13032 uten fare for å bli isbader. Bildet viser tydelig at her har det vært et ganske stort hull i isen, og vann fra dette har rent utover i et slags blekksprutmønster. Det var ingen antydning til spor mot hullet fra noen retning. Slike hull har vi sett mange ganger ved Kalvøya, men der har det også alltid vært mulige gamle pilkehull. Jeg tror ikke på UFOer, men hva er forklaringen her? Metangassheis som skyldes råtnende planterester?

07 Des 2010

Her har det vært friskt!

Av Odd Tore Saugerud

Fonner på vestbredden av vannet og grantopper uten snø på nordsiden viser at her har det blåst såpass friskt at snøen føyket. Ikke urimelig selv om dette bare er et ganske lite tjern. Men hva er den mørke flekken ute i vannet til høyre?

07 Des 2010

Store Åbortjern

Av Odd Tore Saugerud |

Store Åbortjern er riktig trivelig å se på en vinterdag som dette, men ved utoset, hvor kjentmannsposten står, renner også kaldlufta ut. I dag var det -16 °C og skikkelig sno.