Blåkaldt ved Bønnerudtjern

Det var kaldt ved Bønnerudtjern i dag, lille julaften. Men været var godt, slik at landskapet inntok pastallfargede toner. Som vi ser, så var løypen som går over tjernet (Kleivstua - Løvlia) kjørt opp, men ikke sporsatt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Des 2010

Sesongens første over Åboråsen

Av Erik Unneberg

En av favorittløypene på Krokskogen er Sørsetra - Kleivstua over Finneflakseter og Åboråsen. I dag ble det tur her for første gang denne sesongen. Til tross for ned mot 20 kuldegrader og litt trått føre var det som vanlig flott å gå her.

21 Des 2010

Soloppgang på årets korteste dag

Av Odd Tore Saugerud

Da den usynlige månen gikk ned, kom sola opp. Men også den var fullstendig gjemt bak tåkeskyene. 09:50 inntraff morgenens klareste øyblikk, med utsikt over enden av Dælivann, Østre Bærum, Oslogryta og litt av Oslofjorden. Ikke særlig spektakulært, men slik var det nå i dag.

21 Des 2010

Men så kom tåka

Av Odd Tore Saugerud

Fullmåne, total måneformørkelse, årets korteste dag: Det var gode grunner til en morgentur til Nordre Kolsås i dag. Klar måne med en antydning til skygge ved avgang 07:25 hjemmefra, bare Kirkerudbakken lå i tåka. På toppen var det -19°C og iståke over mesteparten av Marka. Ingen måne, Kryssbyløypa kunne skimtes i tåka, mens Kolsåsbakken laget lysstriper (pilarer) i de svevende iskrystallene.