Tåke over Skjærsjøen

Fra utsiktsknausen øst for "linjeløypa" Aurtjern-Bjørnsjøhelvete-Kikut er det flott å stå og skue ut over Marka. Her ser vi ned på Skjærsjøen, mens toppen av Grefsenkollen titter litt trolsk frem bak tåka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Jan 2011

Finnerud - populært utfartsted for gammel og ung

Av Kjersti von Krogh

Finnerud er passe langt fra parkeringsplassen i Sørkedalen for småfolk og er også et populært utfartsted for Oslo Røde Kors som har bygget et friluftssentrum for funksjonshemmede der (Finnerudplassen). Finnerud har historie helt tilbake til 1600-tallet. I hovedhuset er det servering i en stor, prektig peisestue som stod ferdig i 1970-årene. Stedet eies i dag av Oslo kommune.

28 Jan 2011

Kald januardag på Lørenseter

Av Kjersti von Krogh

Lørenseter ligger øst for Blankvann, og var tidligere seter under gården Løren i Oslo, men fra rundt 1730 ble den plass for fastboende. På Lørenseter var det servering helt fra begynnelsen av 1900-tallet, og i 1946 kom det bilvei helt frem.

14 Mar 2010

Flott utsikt i sør-vestlig retning fra Tømmeråsen

Av Tomas Lunde Jensen

Dette bildet er tatt en solfylt marsdag i 2010 og viser hvor fint det kan være på Tømmeråsen. Dette er det høyeste punktet i Ski kommune (313 moh.), og det er mulig å se til Færder, Gaustatoppen og Norefjell på klarværsdager.