Aftenrød utsikt mot Bogstadvannet

Det er flere fine utsiktspunkter langs løypen "Sørkedalen på langs". Her ser vi mot Bogstadvannet fra Tangenåsens sørside noen minutter før solnedgang. Til venstre i bildet har vi Bogstad gård, mens Fossum bruk er til høyre i bildet. Litt til venstre for midten ser vi Ullernåsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Jan 2011

Tåke over Skjærsjøen

Av Nina Didriksen

Fra utsiktsknausen øst for "linjeløypa" Aurtjern-Bjørnsjøhelvete-Kikut er det flott å stå og skue ut over Marka. Her ser vi ned på Skjærsjøen, mens toppen av Grefsenkollen titter litt trolsk frem bak tåka.

28 Jan 2011

Finnerud - populært utfartsted for gammel og ung

Av Kjersti von Krogh

Finnerud er passe langt fra parkeringsplassen i Sørkedalen for småfolk og er også et populært utfartsted for Oslo Røde Kors som har bygget et friluftssentrum for funksjonshemmede der (Finnerudplassen). Finnerud har historie helt tilbake til 1600-tallet. I hovedhuset er det servering i en stor, prektig peisestue som stod ferdig i 1970-årene. Stedet eies i dag av Oslo kommune.

28 Jan 2011

Kald januardag på Lørenseter

Av Kjersti von Krogh

Lørenseter ligger øst for Blankvann, og var tidligere seter under gården Løren i Oslo, men fra rundt 1730 ble den plass for fastboende. På Lørenseter var det servering helt fra begynnelsen av 1900-tallet, og i 1946 kom det bilvei helt frem.