Fredelige Fjellfugleleiken

Denne naturskjønne myra (det er to av dem - i to "etasjer") ligger utenfor allfarvei - i det som av lokalkjente kalles for Krokholskauen (i Ski kommune). Navnet kommer ikke av at det er mye fjell her, men av at fugleleiken ligger nærmest Fjell ved Enebakkveien (i Ski). Den gamle, kronglete naturløypa til Svartoren er nedlagt, men en fast trasé (uten sporsetting) som kjøres opp daglig av hundekjørere, er fin å følge til Skjelbreia. Den går på vestsiden av Langfuruåsen, og er lenger enn man tror.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Jan 2010

Gapahuk ved Øvre Holsjøen

Av Christine Meklenborg Nilsen

På en odde ut i vannet ligger denne gapahuken, som Eidsvoll Allmenning har fått satt opp ganske nylig. Gapahuken er én av flere i området. De gir ly mot vinden og er et fint sted å raste.

11 Feb 2009

Gamle Eidsvoll stasjon

Av Christine Meklenborg Nilsen

Eidsvoll sentrum - Sundet på folkemunne - ligger ved elva Vorma, som går fra Mjøsa til Glomma. Den gamle stasjonen var endepunkt for Norges første jernbane. Handelssentrumet ligger på den andre siden av elva (østsiden).

18 Feb 2006

Ved Løntjernbråten

Av Christine Meklenborg Nilsen

Løntjernbråten ligger ved enden av Øvre Holsjøen. Dette er et populært turmål for småbarnsfamilier. Løypa rundt Øvre Holsjøen er relativt flat, med én bakke ved Løntjernbråten.