Olaputten er en liten skjult perle

Brudalen går opp fra Marikollen skisenter til Ramstadsjøen. Like etter at løypen opp mot Ramstadslottet tar av, så går et lite enkelt spor sørover, for så å komme ut på Brudalsløypen igjen, litt lenger syd. Denne upreparerte løypen passerer den lille idylliske Olaputten, som i år har fått seg en skijegerpost. Man skal ikke langt unna hovedsporet, før man går i enkle spor.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Feb 2011

Bratt nedkjøring til Hakkloa

Av Tom Ingebrigtsen

Hakkloa er tappet så mye ned at nedkjøringen til vannet er ekstra bratt. Bildet er tatt fra nordenden av vannet på løypa Stryken-Kikut.

13 Feb 2011

Skiltjungel med fine oppgåtte spor ved Nordre Skytten

Av Aina Grymyr

For å kunne ta en variert og fin skitur Elvåga rundt, så er et fint alternativ å følge en upreparert løype fra Nord-Elvåga og inn mot Nordre Skytten, og så ta bakkene oppover mot Skråbakkhullet. Her ser vi litt av Østmarkas kuperthet ved å krysse vest mot øst med tilhørende bakker. I helgen hadde mange ivrige skiløypere tatt denne løypen for å komme fra Elvåga opp mot de nypreparerte sporene over Svarvestolbrenna og videre innover. Så nå er det flotte oppgåtte forhold rundt Nordre Skytten!

13 Feb 2011

Første og siste bakken

Av Erik Unneberg

Det var stor utfart ved mange av Østmarkas innfallsporter i dag, slik vi ser av parkeringsplassen ved Skulleruddumpa i bakgrunnen. Løypen herfra mot Skullerudstua starter med en liten bakke opp forbi Sagstua. Oppoverbakke for de startende, mens de hjemvendende kan glede seg over nedoverkjøring. Høyblokken vi ser i bakgrunnen er på Lambertseter.