Utsikt fra løypa mot Kneikasetra

Dette stikrysset sto tidligere midt i tjukke granskauen, og adkomst til setra vinterstid var heller kronglete. Nye store felt med flatehogst har forandret det hele, og nå ligger begge husene godt synlige. Det blir spennende å se når snøen smelter om hogstfeltene avdekker gamle rydningsrøyser etter storgården som skal ha ligget her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Feb 2011

Dunsnøføre mot Kneikasetra

Av Odd Tore Saugerud

25 cm snø siden løypa ble preppet sist, men nesten ikke noe nedbør omgjort til smeltevann. Litt som å gå på dun: Umulig å se hvor sporene er preppet, men når de først er funnet, er de (nesten) som skinner under skiene.

16 Feb 2011

Sløv sol

Av Nina Didriksen

Dette daffe glimtet var alt vi så av solen i dag, ellers gikk det mest i svarthvite nyanser. Vi har en gang kalt Maridalsvannet for Oslos største skøytebane, men i dag var ikke "banen" måkt, så vi foretrakk ski. Midtodden rett forut, og til høyre i bakgrunnen skimtes NIVA-bygget, som nå er blitt boligbygg.

16 Feb 2011

Ingen geiter

Av Nina Didriksen

Det er tre øyer i Maridalsvannet, de kalles Storøya, Revøya og Geitøya. Mer om dem kan du lese på siden http://maridalenbygdetun.no/folket-paa-slaattebraaten.4875551-175743.html. På bildet har vi Geitøya forut, og Maridalsvannets vestbredde i bakgrunnen (med Skjervenmarka/Høgåsen til høyre). I dag så vi ingen geiter på øya, men en stund etter at bildet ble tatt så vi en elg krysse vannet fra sør til nord.