Trafikknutepunkt

Selv om det ikke er skiløyper på Kolsås, er trafikken der stor også i vintersesongen. Her møter blåstien fra Nordre Kolsås geologistien som kommer opp sydveggen, og det er tallrike sidestier til utsiktspunktene og klatrerutene i stupene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

03 Mar 2011

Setertjern i tåka

Av Odd Tore Saugerud

Setertjern holdt seg stort sett i tåka i dag. Skikkelig surt, rimet og kaldt, en stor kontrast til +4°C og sol på selve toppen. Men litt vestatrekk i lufta og en avglans av solnedgangen ga håp om mindre tåke i morgen.

03 Mar 2011

Holmenkollen i grensesjiktet

Av Odd Tore Saugerud

Holmenkollen lå hele tiden i grensesjiktet av tåkehavet, for det meste dekket av tåka, men av og til også over. Dette var det øyeblikket da sikten dit var best i løpet av den godt halve timen jeg var på Nordre Kolsås rett før hopprennet. Sett fra vest er ikke arkitekturen til den nye bakken overbevisende elegant.

03 Mar 2011

Over tåkehavet

Av Odd Tore Saugerud

Under Ski-VM har det stort sett bare vært tåke å se fra Nordre Kolsås. Men i dag hevet de høyere åsene i marka seg over tåkehavet. Her mot Søndre Kolsås og Vestmarka, med Setertjern såvidt synlig til venstre i tåka. En antydning til halo viser at det er iskrystaller i høyere luftlag.