Toppen av lykke

Toppen av lykke på toppen av Atjernsløypa med utsikt mot Vesleflåtan.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

30 Jan 2011

Torvalds plass

Av Lise Henriksen

Dette skiltet ble satt opp i januar 2011, av familien, til minne om Østmark-traveren Torvald Hall Torgersen fra Ljan. På sine lange skiturer i Østmarka pleide Torvald å raste akkurat her, nord i Tretjernshøla, ved bunnen av kneika mot Drettvann, hvor skiløypa gikk tidligere (løypa er lagt om litt). Torvald ble over 102 år gammel, og gikk på ski til han var 87 år. Det er ikke så lenge siden han døde.

30 Jan 2011

Tretjernshøla i motlys

Av Lise Henriksen

Mellom Skålsjøen og Drettvann går skiløypa over et av Østmarkas vakreste partier - kalt Tretjernshøla, med myrer og småtjern. Vi er nettopp kommet over kneika fra Drettvann, og ser sørover. Til venstre, litt utenfor bildet, står skiltet "Torvalds plass", som ble satt opp i januar i år. Den ivrige Østmark-traveren Torvald Hall Torgersen fra Ljan pleide å raste akkurat her. Han ble over 102 år gammel, og gikk på ski til han var 87 år.

17 Mar 2011

Snedekkede vann i Østmarka

Av Erik Unneberg |

Høyt oppe hadde vi i dag god oversikt over Østmarka, selv om noen skydotter ødela litt av sikten av og til. Vi ser at alle vannene er dekket med sne, og på gode forstørrelser kan man se skispor på noen av dem. Midt i bildet, som er tatt mot sørøst, har vi Sør-Elvåga, med Nord-Elvåga i forgrunnen. Vannet til høyre er Langvannet, mens vi har Eriksvann (oppkalt etter fotografen?) øverst i bildet. Øverst til venstre skimter vi Skålsjøen.