Definitivt førefall ved Lutvann

Den siste skiløper har nok gått over Lutvann denne sesongen. Snøen på isen er borte og det er så vidt vi skimter Nordholmen, der Gardermobanen suser 100 meter under øya. Noen dunkjevler svaier ved bredden, og det er vår på gang nå i begynnelsen av april.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Mar 2011

Fleskemosen i Enebakk

Av Lise Henriksen

På kartet står det Kongsbergmosen, men Fleskemosen er rette navnet, ifølge lokalkjente. Idyllen ligger mellom Haugmosen og løypa Durud-Forfoten. Vi går den fine turen fra Driv/Ytre Enebakk til Flateby og nyter vær og føre.

15 Mar 2011

Mot Vagram i Enebakk

Av Lise Henriksen

Lengst sør i Østmarka åpenbarer det seg en nydelig, maskinkjørt løype som går fra Ytre Enebakk (Driv) og nordover mot Forfoten og Vangen. Vi har nettopp passert det åpne jordbrukslandskapet ved Kjølstad og Nordby, og er på vei mot Breimosen og videre mot Haugmosen og Forfoten. Maskinløypa kan også følges i motsatt retning til Ekebergdalen, med avstikker til Larsbråten. Eller man kan gå fra Vagram til idylliske Holmetjernet og flere småvann omkring. Løypenettet er godt skiltet, og byr på flere fine rundturmuligheter, både i maskinkjørte løyper og naturløyper. Beste utgangspunkt er fra klubbhuset/parkeringen/lysløypa til Driv I.L. nord for Mjær i Ytre Enebakk, ev. fra Durud.

30 Mar 2011

Røde løpere

Av Nina Didriksen

Mange er glade i å gå på ski, og her har to av dem stilt seg opp til ære for fotografen foran Vangen i Østmarka: Nina Didriksen og Tom Stensaker. En gang i blant krysses deres skispor, og da blir det tid til en turprat.