Vårføre

Løypa over Gaustadjordene synger på siste verset nå, hvis det ikke kommer kuldegrader og helst et påfyll av snø. Men det er vel for mye forlangt når vi allerede er en uke ute i april. Vi får nyte siste rest av skiføre. Den mørke stripen i løypekanten er kommet i løpet av de siste tre dagene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Apr 2011

Vårflom

Av Nina Didriksen

Den noe beskjedne Sognsvannsbekken flommer som bare det om dagen. Noe av vannet kommer fra skiløypa over Gaustadjordene, som minker kraftig om dagen.

06 Apr 2011

Flott aprilføre mellom Skoglund og Mikkelsbonn

Av Erik Unneberg |

Dagens skitur fra Skoglund ble en svært positiv opplevelse. Fine spor, bra glid og godt feste med røbbeskiene. I tillegg var det solskinn og påskestemning oppe på myrene ved Mikkelsbonn. Der viste gradestokken 14 plussgrader.

04 Apr 2011

Flom og høy vannstand i Plankeveien

Av Aina Grymyr |

Full flom i Plankeveien nå, ved krysset der skiløypen krysser veien sørøst for Skjelbreia. Alle retninger tilbake til Bysetermåsan var sperret av masse flomvann og høy vannstand, så det ble valgets kvaler. Jeg prøvde å forsere veien som gikk opp og tilbake til Skogsmåsanløypen, men ga meg da vannet nesten gikk over skistøvlene. Tidligere hadde jeg sett at snøbroene på myren nordvest for Morttjern så skikkelig skumle ut, og det var flere gjennomslag på myra. Så da kapitulerte jeg til slutt og bar skiene på veien tilbake til bilen.