Krasafaren steinbu

På toppen av Tjuvstuåsen i Østmarkas østlige deler ligger rester etter noe de lærde strides om. Kanskje var det en gravrøys eller en bygdeborg? Uansett, det er en fin tur opp i litt ulendt terreng, med Myrdammen som fint utgangspunkt. Utsikt over Øyeren. Frem til midten av 2012 henger det også en kjentmannspost her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Apr 2011

Stor påskeutfart på Oslo-fjellet

Av Kjersti von Krogh

Vettakollen, som ligger 418 moh., var som et fuglefjell 1. påskedag. Ikke så rart egentlig, for sommervarmen fristet store og små ut på tur i Marka.

24 Apr 2011

Kyss meg!

Av Erik Unneberg |

Denne padden var på vei gjennom et bekkeleie frem til Dælivann, som er blitt isfritt i disse dager. Den var den største jeg har sett noen gang; den var vel ca. 25 cm lang. Bildet er tatt håndholdt i side-/motlys, og det var interessant å se hvordan solstrålene ble reflektert i paddens ryggvorter. Men hvem vet, kanskje er det en ekte prins vi her har med å gjøre?

24 Apr 2011

Påskedag ved Gråmagan

Av Erik Unneberg

På veien opp til Gråmagan er det et par fine utsiktspunkter. Et av dem har vi her, der vi ser ut mot et lysegrønt vårlandskap. Vi har et isfritt Dælivann til venstre i bildet, mens store deler av den østre del av Bærum er synlig mellom vannet og Oslofjorden. Foran Dælivann ser vi litt av Dalbo gård, mens gårdene Dæli og Fleskum er til høyre på bildet.