Her bor jeg

Det er ikke uvanlig å se beverhytter i Østmarka, og heller ikke her i Bjørntjern. Dette tjernet ligger langt inne i naturreservatet og byr på en flott severdighet om vinteren, en isfoss (se bilde nr. 13472) som vi nå kunne konstatere at ikke lenger finnes (bilde nr. 14011).

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Apr 2011

Krasafaren steinbu

Av Nina Didriksen

På toppen av Tjuvstuåsen i Østmarkas østlige deler ligger rester etter noe de lærde strides om. Kanskje var det en gravrøys eller en bygdeborg? Uansett, det er en fin tur opp i litt ulendt terreng, med Myrdammen som fint utgangspunkt. Utsikt over Øyeren. Frem til midten av 2012 henger det også en kjentmannspost her.

24 Apr 2011

Stor påskeutfart på Oslo-fjellet

Av Kjersti von Krogh

Vettakollen, som ligger 418 moh., var som et fuglefjell 1. påskedag. Ikke så rart egentlig, for sommervarmen fristet store og små ut på tur i Marka.

24 Apr 2011

Kyss meg!

Av Erik Unneberg |

Denne padden var på vei gjennom et bekkeleie frem til Dælivann, som er blitt isfritt i disse dager. Den var den største jeg har sett noen gang; den var vel ca. 25 cm lang. Bildet er tatt håndholdt i side-/motlys, og det var interessant å se hvordan solstrålene ble reflektert i paddens ryggvorter. Men hvem vet, kanskje er det en ekte prins vi her har med å gjøre?