Langt der borte...

Denne lille jenta står nybadet på Hellviktangen på Nesoddens østside, og skuer utover Bunnefjorden. I det fjerne ser vi såvidt Fornebu Arena midt i bildet, mens bygningene helt til høyre er på Lysaker. Den høye toppen aller lengst unna nesten i høyre bildekant KAN være Oppkuvmassivet, hvis våre kartmålinger er korrekte. Eia var vi der med ski under bena...

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Mai 2011

Fint fugleliv

Av Nina Didriksen |

To hvitkinngjess har slått seg til på et skjær ved Hellviktangen på Nesoddens østsiden. I bakgrunnen sees bl.a. en ærfuglhann på vannet. Bakerst troner hovedstaden med åser og bebyggelse: Fra venstre Grefsenkollen, hvor vi også skimter den lange boligblokken i Grefsenkollveien. I forgrunnen ser vi Postgirobyggets oppussede og utvidede bygning, deretter Årvollåsen bak blokkene på Bjerke og Rødtvedt, før Sjømannsskolen mer i forgrunnen og tårnet på Røverkollen bak til høyre.

14 Mai 2011

Hellviktangen

Av Nina Didriksen

På Nesoddens østside kan en vandre langs den blåmerkede kyststien. Tre-fire kilometer fra båtankomst på Nesoddtangen kommer en til idylliske Hellviktangen. Her er brygger og badehus, og café/galleri/selskapslokaler i det gamle huset fra 1790. Her ser vi over Bunnefjorden mot Oslo, og i det fjerne kulen i Østmarka.

14 Mai 2011

Tidlig vår ved Mosjøen

Av Torgeir Stenstad

Her nord på Krokskogen kan det ofte være meterdyp snø midt i mai. I dag var det kun en og annen snøflekk på skyggefulle steder, men osp og bjørk var ennå ikke helt grønne.