På Bergensveien

Den bergenske kongevei - et sted mellom Romstjern og Skytta. Veien er godt bevart på strekningen fra Badedammen på Grorud og fram til Skytta. Den ble anlagt i 1780-årene, og gikk videre nordover til Hadeland - og over Filefjell til Bergen. Les mer på www.nittedalsporten.no/historie/bergensvei.htm.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Mai 2011

Ungdommer i full fart

Av Torgeir Stenstad

Ca. 200 barn og unge har nettopp startet fra Bjartbakken og skal ut i egen konkurranse for å orientere og løse oppgaver i terrenget nord for Østmarksetra. Oppe i åsen ser vi ennå glissen skog der den tidligere hoppbakken lå.

21 Mai 2011

Gammel hopparena til verdighet igjen

Av Torgeir Stenstad

Bjartbakken ble revet en gang på 1960-tallet og Espen Bredesen har sogar hoppet her. Selve bakken er nå mer eller mindre gjenvokst, men vi ser på bildet ennå traseen i løvskogen. På sletta var det i dag yrende liv, nærmere 900 personer deltok i o-løpet "15-stafetten" som Oppsal Orientering arrangerte, og det var krevende løyper for store og små ved Ulsrudvann og Østmarksetra.

19 Mai 2011

Veivalg ved Vøyenenga

Av Erik Unneberg

Fra dette skiltet på Vøyenenga er det flere muligheter til å komme seg videre på sykkel. Et alternativ er å sykle opp langs Lomma mot Bærums Verk (til høyre på bildet), mens man kommer til Tanum kirke og Vestmarka (eller Sandvika) ved å sykle den veien fotografen har vendt ryggen.