Tidlig morgen ved Steinbutjern

Bildet burde kanskje hatt tittel "elg i morgensol", da 2 stk skogens konge bykset opp i lia bak fotografen, men kom ikke med på bildet. Klokka er ennå ikke 0600, og nattetåka henger igjen ved Steinbutjern. Noen planker er under vann i trillestien på grunn av mye regn, men stort sett fine forhold og gode sykkelforhold helt bort til Spålsveien.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Jul 2011

Dagen gryr ved Nordre Heggelivann

Av Torgeir Stenstad

Kun 10 grader i skyggen og nattetåka ligger ennå over vannet, men må snart gi tapt for sola. Snart bærer det utfor mot Sørkedalen, og det er deilig å suse nedover bakkene som så ofte må sykles opp.

18 Jul 2011

Kloppa mellom Øvre og Midtre Fløyta

Av Odd Tore Saugerud

Her tok vårflommen kloppa, men ivrige frivillige i DNT snekret ny klopp i sommer. Tidligere var det også en klopp litt lenger ned ved Svafoss, men den ble tatt i en tidligere flom. Tydelige stier på begge bredder viser at elva kan vades her, men med glatte svaberg og stri strøm er det risikalbelt ved dagens vannføring.

18 Jul 2011

Engmarihånd

Av Odd Tore Saugerud |

På en liten myrhals ved Fløyta i Vestmarka blomstrer det orkideer med litt annerledes utseende. Etter en kvelds søk i bøker og på Internett kom jeg frem til at det sannsynligvis er en av ca. 25 underarter av engmarihånd med runde prikker mot bladspissene: kraftig, kjøttfull, ikke dypt fliket underleppe, typiske tegninger på underleppen, næringsrik og kalkholdig myr. Ikke vanlig, rødlistevurdert i 2006 fordi bestandene i Sør-Norge er raskt avtagende.