Nordre Høgkolltjern

Ett av de tre vakre Høgkolltjerna som ligger på rekke og rad sør for Tappenbergvann og øst for Midtre Krokvann. Vannene har fått navnene sine fra Høgkollen (316 moh.), som ligger øst for vannene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jul 2011

Bjørntjernet en fin sommerdag

Av Ivo Ninive

Dette tjernet er kanskje mest kjent for sin isfoss vinterstid. Målet i dag var derimot fluefiske. Fangsten ble tre små ørret som selvfølgelig ble satt ut igjen. Vannet er forøvrig også kalt Småtjern i noen sammenhenger.

09 Jul 2011

Vilt og vakkert mellom Tappenbergvann og Nordre Høgkolltjern

Av Ivo Ninive

Vill og flott natur i dalen som går sørover fra Tappenbergvann opp til Nordre Høgkolltjern. Det er en helt spesiell følelse å gå rundt i den uberørte naturen i Østmarka naturreservat.

08 Jul 2011

Gjennom Knurra i kano

Av Ivo Ninive |

På vei gjennom Knurra mot Røirivann i kano. Målet er Tappenbergvann hvor vi skal ha to døgn i lavvo. Kanoen blir først trillet fra Losby besøksgård til Mønevann. Deretter må det bæres opp demningen mot Fløyta. I enden av Røirivann blir det på nytt bæring opp til Nordre Krokvann. Nå er vi inne i Østmarka naturreservat. Etter en kjapp lemping opp den bratte bakken opp mot Tappenbergkoia er vi straks ved leirplassen på motsatt siden av Tappenbergvann.