Eidsvoll Bygdetun

Eidsvoll Bygdetun ligger like ved Spetalsvegen, ca. en kilometer fra Ås skole. Anlegget viser bygdesamfunn fra 1700- og 1800-tallet, storgard med seter og husmannsplass, småbruket Klokkerenga, landhandel og skogskoie. Museet ligger i naturskjønne omgivelser, har stort friluftsområde som er flittig brukt til rekreasjon for bygdas folk og tilreisende, og er en utmerket rasteplass. Gjennom sommersesongen arrangeres ulike aktivitesdager, der fortida levendegjøres. I Solbergbutikken vises varierende utstillinger, og der er det også publikumsmottak og en liten museumsbutikk. I sesongen juni, juli og august er tunet åpent for omvisning tirsdag-søndag 12.00-16.00 ellers etter avtale.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Aug 2011

Opp mot Styggedalshytta

Av Torgeir Stenstad |

Bakkene er seige opp fra Åbortjern, men snart dukker Styggedalshytta opp og det går nedover igjen. Vi fulgte en litt sær trase fra Ringkollen i dag, som er helt OK for å få variasjon: Spålsveien-Bleiksjøen- trille i Grenadertraseen ned til Åbortjern (nord for Butlerhytta), videre Styggedalshytta og trille 600 meter opp nedlagt skiløype til øverst i Sandungsdalen (sør for Høgflaka/Sandungsmana), derettet ned til Vesle Sandungen og rundt Store Sandungen-Hakloa-Maridalen. På det brukte vi tre og en halv time.

13 Aug 2011

Grenaderløype på sommerføre

Av Torgeir Stenstad |

Vi er mellom Bleiksjøen og Åbortjern. Her går grenaderer vinterstid, men nesten ingen om sommeren. Myrene er våte, men traseen er en alternativ trillevei for å sykle gjennom Marka.

13 Aug 2011

Markahonning

Av Torgeir Stenstad

Langt inne i Marka et stykke sør for Spålen finner vi disse bikubene, så her blir det markahonning om ikke lenge.